O tom, jak moje dcera Andrejka hrála Legendu o záhadné surfařce.

Legenda o záhadné surfařce je úniková hra určená pro vaše děti, kterou můžete jednoduše připravit přímo u vás doma. 

A o tom, jak se osvědčili skrýše, které ZARUČENĚ najde každý u sebe doma, na chatě, chalupě nebo třeba na své dovolené.

Když Andrejka našla první kapitolu, sedla si s ní do křesla a začala číst. Andrejka chodí do první třídy. Číst už umí, ale potřebuje trénovat. A mě došla jedna věc. Legenda o záhadné surfařce je nejen hra, ale i didaktická pomůcka :). Legenda totiž rozvíjí čtenářskou gramotnost a učí děti pracovat s textem!

Po přečtení první kapitoly za mnou Andrejka přišla a ukázala mi indicii na jejím konci. „Mami, to je divný, tady nejsou žádná písmenka, jen čísla. Jak se dozvím, kde je další kapitola?“

Věděli byste, co se skrývá za těmito čísly? Vyluštili byste tuto indicii?

29 10 22 17 4 14 28

A tak se Andrejka poprvé setkala se „záhadnou“ šifrou. Starší děti bych nechala chvíli o šifře přemýšlet. U Andrejky mi však bylo jasné, že jí musím pomoct. Navedla jsem ji tedy na abecedu. Ať zkusí jednotlivá písmenka v abecedě očíslovat podle jejich pořadí v abecedě.

Andrejka si tedy napsala celou abecedu (já jsem dohlédla, aby nezapomněla na písmena jako č, ď, š, ž,…) a pak jednotlivá písmena očíslovala. Následně jsem jí musela názorně ukázat, jak má čísla vyměnit za písmenka. Andrejka totiž rozebrala každé číslo a hledala „jen“ číslice. Takže pro ni nebylo první číslo 29, ale „jen“ 2.

Nakonec se jí podařilo vyluštit, že za čísly se skrývá indicie „V HRNEČKU“. A vydala se prohledávat všechny hrnečky, které máme doma :).

Zítra se vydáme hledat třetí kapitolu :). 

Legenda o záhadné surfařce

Tuto zážitkovou hru můžete získat ve formě eBooku, ve kterém najdete návod na její přípravu a příběh s názvem Legenda o záhadné surfařce. 

Legenda o záhadné surfařce je vymyšlený příběh o dívce s kouzelným náhrdelníkem, který ji dopomůže splnit její sen. 

Příběh je rozdělen na sedm kapitol. Hráči postupně nacházejí jednotlivé kapitoly ukryté u vás doma, na chatě, chalupě nebo na zahradě pomocí zašifrovaných indicií napsaných vždy na konci každé kapitoly.

Když hráči získají všechny kapitoly, najdou kouzelný náhrdelník.

Po stopách Legendy o záhadné surfařce II: První setkání s opravdovou šifrou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *